Това мнение изрази пред БНР социологът Елена Дариева. Още са застинали

...
Това мнение изрази пред БНР социологът Елена Дариева. Още са застинали
Коментари Харесай

Социологът Елена Дариева: Чака ни тежка и трудна кампания, вероят...

Това мнение изрази пред БНР социологът Елена Дариева.

 

" Още са застинали на стадия с кого да създадат управническа коалиция. Показват, че не могат да преодолеят този проблем. Според политическата доктрина има два вида политическа нравственос. Едната е на убежденията, следваш правилата си, даже да не постигаш задачите, оставяш на тези убеждения. Нашите политици това показват. Другата е етиката на отговорността, значима е задачата ", акцентира специалистът.

 

Тя предвижда, че и след 27 октомври не чака някаква радикална смяна.

 

" Кампанията се обрисува сложна. Надявам се, да не станем очевидци на нови разграничителни линии, макар позитивния звук, който демонстрират. Но не пропущат да си пуснат и по една стрела между тях. Не дават виновна главния въпрос, кои са естествените сътрудници. И не виждам здрава основа за създаване на управническа коалиция. Не съм оптимист, че през октомври нещо коренно ще се промени. "

 

Специалистът счита, че разцеплението в Движение за права и свободи ще отекне върху цялостната предизборна картина и „ ще даде огромни разлики в резултатите на политическите сили 51-вото Народно събрание:

 

" Чака ни тежка и сложна акция и евентуално ще се окаже много скъпа. Решаваща ще е ролята на ЦИК на РИК и СИК. В светлината на последните събития цялата акция може да е белязана от институционални проблеми по места и да мине под знака на софтуерни и административни битки. "

Дариева разясни, че социолозите чакат хората да се оттеглен, тъй като не са съгласни да са заложници в сходна властова борба.

 

Тя регистрира като неточност деидеологизацията в систематичните партии, в това число и в ГЕРБ. Алармира, че изборните резултати ще зависят от локалната власт, тъй като в дребните общини хората са мощно подвластни от управниците, тъй като общината е най-големият шеф и снабдител на услуги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР